Stedmoder Gartneriet

Egeblad

Dræbersnegle - plagen i 1998

Allerede i 1997, sidst på sommeren, var der et enkelt indslag i tv-avisen om disse dræbersnegle. Men mere hørte man ikke til dem det år.

1998 var vådt, meget vådt, det regnede meget og der var ikke særlig varmt, i forhold til årene før, i hvert fald. Hvis aviserne skulle skrive om vejret, så blev det noget deprimerende noget, så de faldt over dræbersneglene. Navnet klinger jo godt.

Mange mennesker var helt uda af sig selv, for de snegle åd jo alt, skulle man tro på hvad de fortalte, så var der nærmest ikke en eneste grøn gren eller blad tilbage i deres have, nej, den havde sneglene fået til at ligne en slagmark. De ville have gift! For nu skulle de skide snegle dø! Men der var kun en slags sneglegift at få, den virkede sådan set godt nok, men i de mængder som de folk mente der skulle til, ville det blive meget dyrt.

Husråd var der nok af: Fang dem og dræb dem i kogende vand. Ølfælder blev anbefalet af rigtig mange. Strø salt ud.

Jeg mener at det var vildt overdrevet. Selv har vi ingen dræbersnegle. Men jeg vil da nok tro at det er træls for dem som har. Men nu er der jo forskel på hvornår vi mener noget er slemt. Jeg er, iflg. mig selv, meget tolerant over for skadedyr. Men nogle bliver jo fuldstændig paniske bare der er en lille smule et eller andet i en af deres tusind planter i haven...

Selv om der virkelig var mange dræbersnegle i '98, hvilket jeg ikke er i tvivl om at der var, så behøver de jo ikke at komme igen i '99. Det afhænger jo helt af vejret.

Nedenfor har jeg lagt en del artikler samlet fra aviserne i 1998, alle omhandlende dræbersneglen. Så har i glemt dem, læs nedenfor.

  • Artiklerne kommer i løbet af kort tid.... (Yeah, right! ;-)

-Rakkeby, den 1. January 1999 Updated by hsc 0.917 at 20-May-1999, 21:02:59
mailto: Webmaster