Stedmoder Gartneriet

Egeblad

Dagen i dag / Strø-tanker / Siden sidst

Kort fortalt: Hvad der lige falder mig ind. Læs videre på eget ansvar ;-)


Et år er gået

1-1-99
Året er ved at være slut. Når jeg tænker på det år som er forsvundet, er der mange ting som falder mig ind. Mest af alt den ferie jeg var på, på Kreta. Det var virkelig en herlig daseferie. Jeg har aldrig slappet af så længe uden overhovedet at kede mig.

Men når man tænker på haveåret, er det en blandet fornøjelse. Mit lille gartneri er vokset, jeg har en hel del planter ude i det. Men selve året var ikke noget specielt, desværre.

Som jeg husker foråret, så var det længe om sådan rigtigt at komme i gang, der var køligt, ja endda koldt længe. Om det faktisk var sådan er en anden sag, for måske er det bare sådan jeg husker det, fordi sommeren var så våd som den var. Der var sjældent solskin i flere dage i træk, det regnede meget. Så meget at jeg ikke fik cyklet særlig meget, og det pinte mig ærlig talt dengang. (Og gør det stadig...)

Det som falder mig ind først, når man spørger mig om sommeren, det er dræbersneglene. Man hørte om dem alle vegne. Men var de så slemme? Var de ikke også opreklameret af medierne, lige som så meget andet? Her havde vi ingen dræbersnegle, på arbejdet var der masser. Og de kunne da godt gå hårdt til enkelte planter, men i det store hele, var det så så slemt? Men ligegyldigt hvilken avis man så i der i slutningen af juli, først i august, så stod der om dræbersnegle. Nogle påstod at de var en krydsning mellem en jægersoldat og en kommunal-arbejder. Det ville i hvert fald forklare hvorfor de var så nemme at fange i øl-fælder :-) Jeg har samlet en del artikler om disse dræbersnegle, så hvis du skulle have glemt dem, så kan du altid læse lidt om dem her.

De første frøkataloger er begyndt at komme ind af brevsprækken, for at det ikke skal være løgn, så kom det allerførste, fra Thompson & Morgan i england, allerede _inden_ efterårskatalogerne med forårsløg begyndte at komme! Det var allerede sidst i august måned. Men nu, her omkring juletid, er de først for alvor begyndt. Så kan man sidde og tænke på et nyt forår som venter forude.

Godt nytår.


Egeblad

Flere godbidder


-Rakkeby, den 1. January 1999 Updated by hsc 0.917 at 23-May-1999, 10:39:27
mailto: Webmaster