Du er her: Netop Nu -> April  
 

Netop nu - i haven

Huskeråd, tips og tricks - hvad kan der laves i haven nu? Hvad skal der laves?

Her vises gøremål for perioden: April

Dato Gøremål
15. apr.. Det er stadig lidt for tidligt at så i køkkenhaven. Jorden er stadig for våd og for kold. Men når frø-ukrudtet begynder at spire derude, så er jorden varm nok. Indtil da, kan du begynde at så salat, persille og kål i drivhuset, så du har noget at plante ud.
15. apr.. Hvis ikke du har fuglekasser i haven, så er det på tide at få nogle sat op. Fugle æder nemlig masser af insekter. Jeg har hørt tal der siger at et enkelt musvit-par kan æde mellem 5000 og 8000 insekter pr. dag. Så det er en god ide at passe godt på fuglene.
15. apr.. Det er ved at være sidste change for at så tomater og peber. Der går ca. 4 måneder fra såning af tomater og til du kan plukke de første frugter.
18. apr.. Det er muligvis ved at være for sent, men hvis du har en fersken eller nektarin i drivhuset, så hjælp den med bestøvningen. Det er ikke altid at der er insekter til at ordne det nu. Det gøres ved at nulre blomsterne med halen fra en kanin. En blød pensel kan dog også bruges.
18. apr.. Det er nu du skal gøde dine rhododendron. Brug speciel rhododendron-gødning.
1. apr.. Hvis du selv vil så dine porrer, så er det ved at være på tide at komme igang. Så dem i kasser i drivhuset til senere udplantning.
8. apr.. Du kan nu begynde at så agurker. Regn med ca. 6 uger fra såning, til de kan udplantes.
15. apr.. Det er ved at være på tide at beskære roser, men hvis vejrudsigten siger nattefrost, så vent en lille uges tid endnu. Så meget haster det heller ikke.