Du er her: Om websiden Gartneriet.dk  
 

Om websiden Gartneriet.dk

Historie

Denne side er både lettere teknisk og lettere rodet. Men det er efterhånden svært at hitte rede i hoved og hale på historien om gartneriet.dk. Eller...

Gartneriet.dk startede i vinteren 1995/96. Jeg var fyret for vinteren som gartnere jo tit bliver. Så har man pludselig en masse tid... Jeg havde fået det her 'internet' hvor jeg kunne skrive emails og søge information om ting... Jeg vidste ikke noget om at lave hjemmesider, men kendte lidt til rigtig programmering fra mine gode år med Commodore 64 og senere Amiga.

Men når nu der fulgte plads til en hjemmeside med i mit internetabonnement, så kunne man jo lige så godt bruge den til noget - og få brugt noget af alt den tid der var i overskud sådan en vinter. Så jeg lærte mig selv at skrive html. Jeg kan ikke huske hvorfra jeg lærte det, om det var fra en hjemmeside eller måske noget fra et computerblad, men jeg fik da i hvert fald lært nok til at få lavet noget som var rimeligt.

Men der skulle jo også være en form for indhold. Selv om det dengang var nok hvis man havde et billede af sig selv og sit hus, så sagde det mig ikke rigtig noget. Men planter, det vidste jeg noget om - og kunne li' at beskæftige mig med. Så det blev det.

Det hele blev lavet i en ganske almindelig teksteditor, dengang kunne man vist slet ikke få peg-og-klik-programmer til det. Det hele foregik på min amiga, den viste kun 16 farver på skærmen, så specielt farverigt var resultatet ikke. Editoren jeg brugte hed GoldEd, et glimragende program som jeg faktisk stadig savner. Alle sider blev lavet på 'den hårde måde', dvs. skrevet som tekst, ikke noget peg-og-klik her.

Senere kom et program som hed 'hsc' mig til hjælp. Det gjorde at jeg kunne skrive en form for makroer ind i min html. Simpelthen definere at <isnew> skulle være bagefter et link f.eks. Når så man kørte alt teksten gennem hsc så blev det skiftet ud med et lille billede hvis det var nyere end en given dato. Det blev efterhånden ret avanceret. Men man skulle bare huske at køre alt sin tekst igennem hsc inden det blev lagt ud på nettet.

Efter et års tid eller deromkring fik jeg købt domænenavnet gartneriet.dk samt et webhotel hos Netsite hvor det hele kunne ligge. Dejligt, så så det jo straks lidt mere professionelt ud. Samtidig fik jeg en pc som blev brugt mere og mere i stedet for amigaen. Og jeg blev ret bidt af databaser.

En bekendt fortalte mig så om sproget php som bl.a. kan hente data ud fra en database og vise på en webside. Det skulle prøves. Det der med at køre alt tekst gennem hsc, det blev for langsomt og besværligt med tiden.

Php fik jeg ret hurtigt lært, det var faktisk ikke svært, jeg havde jo programmeret en del på min amiga i forvejen. Og så var det skægt samtidigt :-)

At jeg kunne programmere php gjorde at jeg fik lidt småjobs hos pil.dk og også at jeg fik flyttet gartneriet.dk fra Netsite til dem. Og det er jeg godt tilfreds med. De er nemlig pokkers stabile og hvis der en sjælden gang er problemer med noget, så får man hurtigt svar på spørgsmål.

Gartneriet.dk bliver stadig lavet med en god solid teksteditor, indtil for nylig var det UltraEdit som er virkelig god, men koster penge, men fornyligt skiftede jeg til jEdit som, selv om den er skrevet i java, kører rigtig godt og kan nogle ting som UltraEdit ikke kan. Og så er den gratis. Grafik på siderne bliver for det meste lavet med Paint Shop Pro som kan hvad jeg skal have det til.

Gartneriet.dk vil aldrig blive lavet i et peg-og-klik-program som M$ frontpage. Jeg kan simpelthen ikke forliges med den slags programmer...

Gartneriet.dk er, og vil formentlig langt ud i fremtiden vedblive med at være, et privat hobbyprojekt med store ambitioner fra min side. At det er privat gør selvfølgelig at det er meget svingende hvor meget tid jeg kan og vil bruge på det. At mine ambitioner med det er store gør nok også ind imellem at der går mere tid med programmeringen bag, end der gør med at lave indhold på siden. Men interessen for at lave det skal være der, før der kommer noget godt ud af det. Til gengæld er gartneriet.dk også fri for hoppende og dansende reklamer her og der, så det er - forhåbentligt - meget overskueligt. Og selv om jeg ikke kan garantere at der ikke i fremtiden vil komme reklamer her på siderne, så kan jeg godt garantere for at hvis det sker, så bliver det kun stillestående reklamer!

Forår 2008

Ja, nu skete det så alligevel - reklamer på Gartneriet.

Selvfølgelig får jeg en ganske lille smule ud af det, økonomisk. Men jeg har selv ofte været glad for et lille link til noget spændende når jeg har ledt på nettet. Googles annoncer er også så dejlig ukomplicerede. De står stille, generer ikke når man læser teksten og er ret nemme at ignorere, hvis man vil.  

Der er stadig ikke sket ret meget indholdsmæssigt på Gartneriet.dk i efterhånden mange år. Siden er stadig kun en hobbyside, som jeg laver fordi det er interessant, selv om Gartneriet også er blevet en virksomhed.