Stedmoder Gartneriet

Egeblad

Mine fremtidsplaner med denne Webside

Jeg har nogle ideer om denne webside, Gartneriet, men jeg har det sådan, at denne side er en jeg laver fordi jeg kan li' det. Derfor kan det ske at der går lang tid imellem hver opdatering. Jeg skal nemlig være i humør til at skrive, før det bliver til noget. Men jeg har en del ideer om hvad jeg vil have her i Gartneriet. Så for at andre også kan se om dem, og måske komme med flere ideer, vil jeg skrive dem ned her. Siden tjener som en slags huskeseddel.

Er der en af disse ideer fra denne side, som du specielt gerne vil læse, så lad mig det vide, så vil jeg, måske, forsøge at få den færdig først.

Ideerne står i tilfældig orden, men man kunne godt tænke sig at de engang i fremtiden bliver sat op så dem som først ville blive lavet, stod øverst.

 • Kom godt i gang i drivhuset om foråret. Hvordan - hvornår kan man begynde. Hvorfor ikke fylde selvvanderkassen med det samme der er plantet?

 • Gensplejsede fødevarer/planter/dyr. Der var en udsendelse på DR1 om gensplejsede fødevarer. Det lykkedes mig at få det meste optaget, for det satte en del tanker i gang. Ren Besked, hed den vist.

 • Sprøjtemidler i private haver og i det hele taget. Hvorfor er der nogen som vil bruge det? Hjælper det i det hele taget?

 • En ny afdeling: Redskabs-skuret. Hvilke redskaber skal jeg vælge? Evt. mærker. Og køb så for hulen da nogle i en ordentlig kvalitet. Det betaler sig i længden.

 • Hvilke sommerblomster skal man vælge? Og hvor svært kan det være at lave dem selv? Hvordan passer jeg dem?

 • Dyr i haven. Hvad kan jeg selv gøre for at få mere liv i haven? Her tænker jeg på fugle, sommerfugle, andre insekter, pindsvin ol.

 • Økologi? Det har jeg selvfølgelig også en mening om. Det har alle vel efterhånden? Jeg går ind for det, men sikkert ikke helt nok i nogles øjne :-)

 • Haveplaner. Jeg har nogle bede som jeg har planlagt, sådan med tegning og det hele. Dem vil jeg have scannet ind. Scannere er nemlig sjove :-) Jeg har en ide om at lave disse havetegninger som image-maps, altså hvor man klikker på et sted på billedet for så at hoppe direkte til Planteleksikonet og læse om den plante man klikkede på. Men lad os nu se med det.

 • En side om 'eksotiske' planter til udestuen. Jeg har fået en del spørgsmål om oliven, citrus-frugter og den slags. De er åbenbart på mode. Så det vil jeg forsøge at lave en side om.

 • En side om at dyrke svampe. Champignon, østershat ol. Jeg har aldrig selv prøvet det, men de sidste par år er de kommet frem i butikkerne igen. Men jeg har på fornemmelsen at der er en del som gerne vil prøve, men ikke rigtigt 'tør' gå igang. "Det er nok svært."

 • Flere sektioner: Køkkenhaven, drivhuset, sommerblomster, Pasning af haven. Noget i den stil, hvor alting om et bestemt emne kan samles. Hvor alle de små tips kan samles, så du, læseren, nemt kan finde det.

 • Et Boghjørne, hvor jeg vil anmelde bøger, blade ol. Jeg har en del bøger om haven, og holder også 2-3 blade om emnet. Så kan jeg jo ligeså godt komme med min uforbeholdne mening om det, så andre ikke behøver brænde fingrene. (Og jeg bryder mig ABSOLUT ikke om Haveselskabets blad, HAVEN's nye format/layout! Så er det sagt.)

 • Hvordan bliver disse sider fremstillet? Og på hvilket udstyr?

Egeblad

Ideer som ER ført ud i livet

Nu sker det jo en sjælden gang at jeg virkelig får gjort noget af det jeg snakker om. Så for at holde en smule styr på hvor meget, vil jeg også skrive hvilke ideer jeg får gjort noget ved. Angivet med dato. En slags Server-history ;-)
 • 27-1-98. Skille beskrivelser af planter ud i en afdeling kaldet Planteleksikon
 • 4-3-98. En anbefaling af sommerblomsterer blevet tilføjet. Listen indeholder de blomster som jeg har været positivt overrasket over, eller bare ualmindelig glad for i løbet af sommeren.

-Rakkeby, den 7. February 1998 Updated by hsc 0.917 at 20-May-1999, 21:04:44
mailto: Webmaster